Farmlátogatások

Közelgő események

Nincs közelgő esemény, kérjük, nézz vissza később!

Korábbi események

május16

Kukorica direktvetés és szakmai nap Martonvásáron

300 perc Varga Ferenc Bence, Siflis André, Fekete Tamás, Sütő Norbert Ingyenes

Varga Ferenc Bence és édesapja, Varga Ferenc nem csupán Blonde d'Aquitaine törzstenyészetükről ismertek Martonvásár környékén, hanem innovatív növénytermesztési megoldásaikról is. Egy tartalmas szakmai nap keretében körüljárjuk a csökkentett művelési rendszerek előnyeit és kihívásait.

Részletek

november11

Takarónövények és direktvetés terepszemle Darányban

300 perc Varjú Ádám, Hermann Tamás, Molnár Tamás, Diriczi Zsombor Ingyenes

Varjú József és fiai, Tamás és Ádám nyugat-somogyi gazdaságukban évek óta alkalmazzák a minimum művelés, egyes területeiken pedig már a direktvetés technológiai fogásait. A talaj folyamatos takarása, a komplex takarónövény-keverékek és a lehető legkisebb talajbolygatás szerves része a családi gazdaság szemléletének.

Részletek

október28

Takarónövények és gabona direktvetés az Alföldön

300 perc Reto Stocker, Sütő Norbert, Kálmán Zoltán, Szabó István Ingyenes

Reto Stocker Svájcból hozta a direktvetéssel és takarónövényekkel kapcsolatos tudását hazánkba. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaföldváron található gazdaságában igyekszik a talajegészség mind az öt alapelvét alkalmazni - ezekbe enged betekintést 2020. október végén.

Részletek

október17

Gabona direktvetés álló takarónövénybe – 6 vetőgéppel!

300 perc Schild Róbert, Gazdag József, Berend Ferenc 14900 Ft

2019. október 17-én őszi búzát vetünk direktbe szudánifüvet, perzsa herét és talajművelő retket tartalmazó takarónövény-keverékbe 6 vetőgéppel, természetesen talajmunka és magágykészítés nélkül!

Részletek

június13

Direktvetett kukorica tápanyag-utánpótlása – Berend Kft.

perc Berend Ferenc, Sütő Norbert, Baranyai Vitália, Hoffmann Zsuzsa 9900 Ft

Farmlátogatásunk alkalmával a 9 éve csökkentett műveléssel dolgozó Berend Kft. területein mutatjuk be, hogyan működik a kukorica vetése, tápanyag-utánpótlása és növényvédelme a takarónövényekbe történő direktvetés esetén.

Részletek

április25

Direktvetés bemutató – Indri Farm Kft.

perc Pierre-Yves van der Eecken, Kökény Attila 9900 Ft

A 2018-as Talajegészség Konferencia előtt szemügyre vett Rába-menti területen az ATTILA PK takarónövény-keverékünk igen jól teljesített. A 2012 óta nem forgatott területen most e mix maradványaiba történik majd a direktvetés.

Részletek

április15

Takarónövény terminálása és kukoricavetés – Econovum Kft.

perc Racsmány Dániel, Schmutz Andrea, Sütő Norbert 14900 Ft

Kíváncsi vagy, mivel tüntethető el legegyszerűbben a kifagyó takarónövények biomasszája? Bemutatónkon kultivátorok, egy tárcsa, egy speciális eszköz és egy henger mérik össze tudásukat, délután pedig indul a vetés!

Részletek

április08

Strip-till napraforgó vetés – Nagy Dániel

perc Nagy Dániel 9900 Ft

A sávos művelést sokan a forgatásos művelés és a direktvetés közötti optimális átmenetnek tekintik. Hogyan működik az alapművelés? Mire kell figyelni a vetésnél? Ezekre a kérdésekre keressük majd a választ egy olyan gazdaságban, ahol 10. éve alkalmazzák a talajmegújító gazdálkodást.

Részletek

március20

Farmlátogatás Steve Groff-fal – Papp Károly

360 perc Steve Groff és Papp Károly 19900 Ft + ÁFA

A takarónövény-technológia elismert szakértője ismét Magyarországra látogat - ezúttal a híresen kötött Békés megyei talajokon nyitott szelvényekben ad majd tanácsokat.

Részletek

március19

Farmlátogatás Steve Groff-fal – Plótár István

360 perc Steve Groff és Plótár István 19900 Ft + ÁFA

Plótár István Zala megyei gazdaságában 15 éve folyik a forgatásos és a forgatás nélküli gazdálkodás összehasonlítása és kutatása. 2019 áprilisában Steve Groff-fal kiegészülve vesszük szemügyre az eredményeket.

Részletek