Farmlátogatások

Közelgő események

Nincs közelgő esemény, kérjük, nézz vissza később!

Korábbi események

november24

Zala megyei takarónövény-bemutató

360 perc Dr. Vona Márton, Szerecz András és Schumicky Péter Ingyenes

A Zalagroup Agrár Kft. központja Zalaegerszeg-Teskándon működik. 2000 hektáron gazdálkodnak jelentős integrátori tevékenységet is ellátva. Jellemzően zalai dimbes-dombos, barna erdőtalajokat művelnek, amelyekre jellemző a 4,5-5,5-ös pH, a kálciumhiány és az 1% alatti humusztartalom.

Részletek

november15

Fejér megyei takarónövény-bemutató

360 perc Czvikli Balázs, Bellai Tamás és Schumicky Péter Ingyenes

A helyszín házigazdája Czvikli Balázs családi gazdálkodó. Vállalkozásuk 1991-ben indult és jelenleg 220 ha-on gazdálkodnak, valamint további 400 ha-on végeznek bérmunkát. 2016 óta próbálkoznak a talajkímélő földműveléssel. Folyamatosan kísérleteznek a számukra legoptimálisabb takarónövény keverék megtalálása érdekében. Idén a Talajreform csapatával közösen csinált fajtasor kísérletet, öt fajtát mélyebb, és ötöt sekélyebb műveléssel vetve.

Részletek

november10

Somogy megyei takarónövény-bemutató

360 perc Ifj. Tóth Zoltán, Schumicky Péter, Dr. Dobos Endre Ingyenes

A Tóth család 600 ha-on gazdálkodik, amelyből 500 ha a család tulajdonában van. Talajaik nagy része laza homokos, savanyú, agyagos alacsony humusztartalmúak. Körülbelül 4 éve használnak takarónövényeket és már több éve felhagytak a szántásos alapműveléssel. A gazdaságot egy 3 farmlátogatásból álló rendezvény-sorozat keretében tekintjük meg.

Részletek

november11

Takarónövények és direktvetés terepszemle Darányban

300 perc Varjú Ádám, Hermann Tamás, Molnár Tamás, Diriczi Zsombor Ingyenes

Varjú József és fiai, Tamás és Ádám nyugat-somogyi gazdaságukban évek óta alkalmazzák a minimum művelés, egyes területeiken pedig már a direktvetés technológiai fogásait. A talaj folyamatos takarása, a komplex takarónövény-keverékek és a lehető legkisebb talajbolygatás szerves része a családi gazdaság szemléletének.

Részletek

október28

Takarónövények és gabona direktvetés az Alföldön

300 perc Reto Stocker, Sütő Norbert, Kálmán Zoltán, Szabó István Ingyenes

Reto Stocker Svájcból hozta a direktvetéssel és takarónövényekkel kapcsolatos tudását hazánkba. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaföldváron található gazdaságában igyekszik a talajegészség mind az öt alapelvét alkalmazni - ezekbe enged betekintést 2020. október végén.

Részletek

október17

Gabona direktvetés álló takarónövénybe – 6 vetőgéppel!

300 perc Schild Róbert, Gazdag József, Berend Ferenc 14900 Ft

2019. október 17-én őszi búzát vetünk direktbe szudánifüvet, perzsa herét és talajművelő retket tartalmazó takarónövény-keverékbe 6 vetőgéppel, természetesen talajmunka és magágykészítés nélkül!

Részletek

június13

Direktvetett kukorica tápanyag-utánpótlása – Berend Kft.

perc Berend Ferenc, Sütő Norbert, Baranyai Vitália, Hoffmann Zsuzsa 9900 Ft

Farmlátogatásunk alkalmával a 9 éve csökkentett műveléssel dolgozó Berend Kft. területein mutatjuk be, hogyan működik a kukorica vetése, tápanyag-utánpótlása és növényvédelme a takarónövényekbe történő direktvetés esetén.

Részletek

április25

Direktvetés bemutató – Indri Farm Kft.

perc Pierre-Yves van der Eecken, Kökény Attila 9900 Ft

A 2018-as Talajegészség Konferencia előtt szemügyre vett Rába-menti területen az ATTILA PK takarónövény-keverékünk igen jól teljesített. A 2012 óta nem forgatott területen most e mix maradványaiba történik majd a direktvetés.

Részletek

április15

Takarónövény terminálása és kukoricavetés – Econovum Kft.

perc Racsmány Dániel, Schmutz Andrea, Sütő Norbert 14900 Ft

Kíváncsi vagy, mivel tüntethető el legegyszerűbben a kifagyó takarónövények biomasszája? Bemutatónkon kultivátorok, egy tárcsa, egy speciális eszköz és egy henger mérik össze tudásukat, délután pedig indul a vetés!

Részletek

április08

Strip-till napraforgó vetés – Nagy Dániel

perc Nagy Dániel 9900 Ft

A sávos művelést sokan a forgatásos művelés és a direktvetés közötti optimális átmenetnek tekintik. Hogyan működik az alapművelés? Mire kell figyelni a vetésnél? Ezekre a kérdésekre keressük majd a választ egy olyan gazdaságban, ahol 10. éve alkalmazzák a talajmegújító gazdálkodást.

Részletek

március20

Farmlátogatás Steve Groff-fal – Papp Károly

360 perc Steve Groff és Papp Károly 19900 Ft + ÁFA

A takarónövény-technológia elismert szakértője ismét Magyarországra látogat - ezúttal a híresen kötött Békés megyei talajokon nyitott szelvényekben ad majd tanácsokat.

Részletek

március19

Farmlátogatás Steve Groff-fal – Plótár István

360 perc Steve Groff és Plótár István 19900 Ft + ÁFA

Plótár István Zala megyei gazdaságában 15 éve folyik a forgatásos és a forgatás nélküli gazdálkodás összehasonlítása és kutatása. 2019 áprilisában Steve Groff-fal kiegészülve vesszük szemügyre az eredményeket.

Részletek