Farmlátogatások

Közelgő események

Nincs közelgő esemény, kérjük, nézz vissza később!

Korábbi események

május04

Talajreform vetésbemutató Vilmányban

180 perc Czina György, Molnár Tamás, Rab Attila, Berecz Sándor Ingyenes

Tavaszi terepszemlénket Borsod megyében, Czina György területén zárjuk, hogy olajtököt vetünk takarónövénybe. Az eseményen a Talajreform tanácsadói mellett a Calmit Agrar és a Precision Planting szakemberei is jelen lesznek.

Részletek

április28

Talajreform határszemle Mezőpetriben

120 perc Békés Arnold, Szádeczki István, Szabó Zsolt Ingyenes

Április végén Romániába, Szatmár megyébe látogatunk, ahol a talajmegújító gazdálkodást alkalmazó Agro Partener csökkentett művelésű és direktvetett területeit tekintjük meg szakemberek bevonásával.

Részletek

április24

Talajreform vetésbemutató Csákváron

180 perc Czvikli Balázs, Szádeczki István, Johannes Kamptner Ingyenes

Czvikli Balázs csákvári területét 2022 novemberében már láthattad, itt húztunk ugyanis sávokat egy strip-till géppel. Most a "besávozott" takarónövénybe fogunk főnövényt vetni egy Monosem vetőgéppel.

Részletek

november24

Zala megyei takarónövény-bemutató

360 perc Dr. Vona Márton, Szerecz András és Schumicky Péter Ingyenes

A Zalagroup Agrár Kft. központja Zalaegerszeg-Teskándon működik. 2000 hektáron gazdálkodnak jelentős integrátori tevékenységet is ellátva. Jellemzően zalai dimbes-dombos, barna erdőtalajokat művelnek, amelyekre jellemző a 4,5-5,5-ös pH, a kálciumhiány és az 1% alatti humusztartalom.

Részletek

november15

Fejér megyei takarónövény-bemutató

360 perc Czvikli Balázs, Bellai Tamás és Schumicky Péter Ingyenes

A helyszín házigazdája Czvikli Balázs családi gazdálkodó. Vállalkozásuk 1991-ben indult és jelenleg 220 ha-on gazdálkodnak, valamint további 400 ha-on végeznek bérmunkát. 2016 óta próbálkoznak a talajkímélő földműveléssel. Folyamatosan kísérleteznek a számukra legoptimálisabb takarónövény keverék megtalálása érdekében. Idén a Talajreform csapatával közösen csinált fajtasor kísérletet, öt fajtát mélyebb, és ötöt sekélyebb műveléssel vetve.

Részletek

november10

Somogy megyei takarónövény-bemutató

360 perc Ifj. Tóth Zoltán, Schumicky Péter, Dr. Dobos Endre Ingyenes

A Tóth család 600 ha-on gazdálkodik, amelyből 500 ha a család tulajdonában van. Talajaik nagy része laza homokos, savanyú, agyagos alacsony humusztartalmúak. Körülbelül 4 éve használnak takarónövényeket és már több éve felhagytak a szántásos alapműveléssel. A gazdaságot egy 3 farmlátogatásból álló rendezvény-sorozat keretében tekintjük meg.

Részletek

november11

Takarónövények és direktvetés terepszemle Darányban

300 perc Varjú Ádám, Hermann Tamás, Molnár Tamás, Diriczi Zsombor Ingyenes

Varjú József és fiai, Tamás és Ádám nyugat-somogyi gazdaságukban évek óta alkalmazzák a minimum művelés, egyes területeiken pedig már a direktvetés technológiai fogásait. A talaj folyamatos takarása, a komplex takarónövény-keverékek és a lehető legkisebb talajbolygatás szerves része a családi gazdaság szemléletének.

Részletek

október28

Takarónövények és gabona direktvetés az Alföldön

300 perc Reto Stocker, Sütő Norbert, Kálmán Zoltán, Szabó István Ingyenes

Reto Stocker Svájcból hozta a direktvetéssel és takarónövényekkel kapcsolatos tudását hazánkba. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaföldváron található gazdaságában igyekszik a talajegészség mind az öt alapelvét alkalmazni - ezekbe enged betekintést 2020. október végén.

Részletek

október17

Gabona direktvetés álló takarónövénybe – 6 vetőgéppel!

300 perc Schild Róbert, Gazdag József, Berend Ferenc 14900 Ft

2019. október 17-én őszi búzát vetünk direktbe szudánifüvet, perzsa herét és talajművelő retket tartalmazó takarónövény-keverékbe 6 vetőgéppel, természetesen talajmunka és magágykészítés nélkül!

Részletek

június13

Direktvetett kukorica tápanyag-utánpótlása – Berend Kft.

perc Berend Ferenc, Sütő Norbert, Baranyai Vitália, Hoffmann Zsuzsa 9900 Ft

Farmlátogatásunk alkalmával a 9 éve csökkentett műveléssel dolgozó Berend Kft. területein mutatjuk be, hogyan működik a kukorica vetése, tápanyag-utánpótlása és növényvédelme a takarónövényekbe történő direktvetés esetén.

Részletek

április25

Direktvetés bemutató – Indri Farm Kft.

perc Pierre-Yves van der Eecken, Kökény Attila 9900 Ft

A 2018-as Talajegészség Konferencia előtt szemügyre vett Rába-menti területen az ATTILA PK takarónövény-keverékünk igen jól teljesített. A 2012 óta nem forgatott területen most e mix maradványaiba történik majd a direktvetés.

Részletek

április15

Takarónövény terminálása és kukoricavetés – Econovum Kft.

perc Racsmány Dániel, Schmutz Andrea, Sütő Norbert 14900 Ft

Kíváncsi vagy, mivel tüntethető el legegyszerűbben a kifagyó takarónövények biomasszája? Bemutatónkon kultivátorok, egy tárcsa, egy speciális eszköz és egy henger mérik össze tudásukat, délután pedig indul a vetés!

Részletek

április08

Strip-till napraforgó vetés – Nagy Dániel

perc Nagy Dániel 9900 Ft

A sávos művelést sokan a forgatásos művelés és a direktvetés közötti optimális átmenetnek tekintik. Hogyan működik az alapművelés? Mire kell figyelni a vetésnél? Ezekre a kérdésekre keressük majd a választ egy olyan gazdaságban, ahol 10. éve alkalmazzák a talajmegújító gazdálkodást.

Részletek

március20

Farmlátogatás Steve Groff-fal – Papp Károly

360 perc Steve Groff és Papp Károly 19900 Ft + ÁFA

A takarónövény-technológia elismert szakértője ismét Magyarországra látogat - ezúttal a híresen kötött Békés megyei talajokon nyitott szelvényekben ad majd tanácsokat.

Részletek

március19

Farmlátogatás Steve Groff-fal – Plótár István

360 perc Steve Groff és Plótár István 19900 Ft + ÁFA

Plótár István Zala megyei gazdaságában 15 éve folyik a forgatásos és a forgatás nélküli gazdálkodás összehasonlítása és kutatása. 2019 áprilisában Steve Groff-fal kiegészülve vesszük szemügyre az eredményeket.

Részletek