Talajmegújító mezőgazdaság tanácsadás

A személyre szabott TMMG programod

A Talajreform program az egyetlen szaktanácsadási rendszer, amely a kezdeti állapotfelméréstől végigkísér Téged a gazdaságod teljes átállításáig.

Széleskörű megoldás egyedi problémákra

A talajmegújító gazdálkodás – amely ugyanúgy támaszkodik a biológiai, mint a fizikai és kémiai törvényszerűségekre – orvosság mind a sívó homokra, mind a tömörödött, belvizes talajokra. Két alapelvet tarts mindig szem előtt: folyamatos élő növényi borítás az év 365 napján, és minél kevesebb talajmunka. Olvasd el a 10 egyszerű lépést, amellyel Te is TMMG-s gazdává válhatsz!

 

Gyökerek a hajtások helyett

A gyökérváladékok éltetik a hasznos baktériumokat, gombákat és alakítják ki azokat a makropórusokat, amelyek vízzel és oxigénnel töltik meg a talajunkat. Ugyan nem olyan látványos elsőre a talajélet munkája, mint egy talajművelő eszközé, de az idő előrehaladtával egy szivacsszerű talaj alakul ki a lábad alatt, amely több vizet és tápanyagot képes tárolni.

 

Ne szégyellj profitorientáltan gondolkodni

Úgy tehetsz a talajod egészségéért, hogy közben a pénztárcád vastagabb marad. Vesd össze az inputköltségeidet a profitoddal! Mennyit költesz növényvédő szerre, műtrágyára, gázolajra? Mennyit tudsz spórolni a takarónövényed legeltetésével? Nem kell azonnal 180 fokot fordulni minden területen, de állíts fel többféle kísérletet és számolj utána!

 

Segítünk elmunkálni a rögeszméidet

A legnevesebb külföldi talajmegújító gazdákat egy katasztrófa elkerülése motiválta arra, hogy radikális döntést hozzanak és alapjaiban gondolják újra termelési rendszerüket. A jól megszokott régi gyakorlatok itthon sem bizonyulnak elégségesnek a kiélezett piaci körülmények között és az egyre szélsőségesebb időjárási viszonyok mellett.

 

Indulj el a TMMG útján

Csatlakozz a jövő gazdálkodóihoz, újítsd meg a talajaidat!

Kérj ajánlatot most