Növényinedv-analízis

Eredmények 72 órán belül - beavatkozás azonnal

A növényinedv-analízis lehetővé teszi, hogy a hiánytünetek megjelenése előtt 4-6 héttel beavatkozz és pótold a növényed számára létfontosságú tápanyagokat.

Pontos vérkép a növényeidről

A növényinedv-analízis a növénynek olyan, mint Neked egy vérkép: pontosan látod, hogy melyik tápanyag milyen mennyiségben és arányban van jelen a növény szervezetében, megmutatva a valós tápanyag-felvételt. A kiegyensúlyozott tápanyag-ellátás növeli a növények természetes ellenálló-képességét és javítja a termés minőségét és eltarthatóságát.

 

Miért a növényi nedv?

A klasszikus növényvizsgálati (amely a szárazanyagból történik) eljárással szemben a növényi nedv 3-4 héttel a hiánytünet kialakulása előtt megmutatja, hogy a növény mely tápanyagokat képes felvenni a talajból, és melyeket képes aktívan felhasználni a fejlődéshez, így a talajvizsgálattal kombinálva teljes képet rajzol a növénytáplálás dinamikájáról. A mintavételezés időpontjairól technológiai leírásainkban olvashatsz többet.

 

20 paraméter 72 órán belül

Az analízist „full-service” tevékenységként végezzük: elküldjük Neked a mintakódokat és -zacskókat, majd az útmutatónk alapján általad megszedett friss mintákat futárral juttatjuk el a laborba, ahol egy teljes munkanapon belül megtörténik a vizsgálat. A visszakapott jegyzőkönyvön világosan látni fogod az egyes tápanyagok szintjét és az arányokat, így azonnal el tudod kezdeni tervezni a következő beavatkozást.

 

Szaktanács a mintavételtől a kezelésig

Csapatunknak és laborhátterünknek köszönhetően alig egy hét alatt komplett lombtrágyázási szaktanácsot kapsz a kezedbe, amellyel megelőzheted a hiánytünetek kialakulását és javíthatod növényed ellenálló-képességét, valamint a termés minőségét – még mielőtt túl késő lenne. Ha a terepi mintavételben segítségre van szükséged, abban is számíthatsz szaktanácsadóinkra.

A növényinedv-analízis segítségével:

  • 3-4 héttel a hiánytünetek kialakulása és a termés mennyiségének vagy minőségének romlása előtt észlelheted a növényeid tápanyaghiányát.
  • A klasszikus növényvizsgálatnál 2-4 héttel hamarabb kezelheted a problémákat.
  • Pontosan követheted a tápanyagok útját a növényben egy szezonon keresztül, összevetve a célértékekkel.
  • Precízen időzítve és adagolva tudod kijuttatni a szükséges tápanyagokat, mert magát a tápanyag-felvételt láthatod, még az anyagcsere folyamatok lezajlása előtt.

Kapj pontos képet növényeid ellátottságáról

A növényinedv-vizsgálat ára 8000 Ft + ÁFA / minta, plusz postaköltség.
A vizsgálat hektárköltsége nettó 2000-2500 Ft körül alakul.
 

Kérdezd meg a növényeidet most!