Reto Stocker egyenesen Svájcból hozta a direktvetéssel és takarónövényekkel kapcsolatos tudását hazánkba. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaföldváron található gazdaságában igyekszik a talajegészség mind az öt alapelvét alkalmazni – ezekbe enged betekintést 2020. október végén.

A bemutatón az alábbi témakörökről hallhatsz majd:

  • Eltérő összetételű (4, 8, 16 és 32 komponensű) takarónövény-keverékek teljesítménye
  • Eltérő vetésidejű takarónövény-keverékek összehasonlítása
  • Őszi kalászos direktvetése kukoricatarlóba
  • Aprítóhengerek bemutatója
  • Talajszelvények értékelése

Előadóink lesznek:

Reto és Marianna Stocker – házigazdák
Molnár Tamás – Démétér Biosystems Kft.
Sütő Norbert – NorAn Technologies
Kálmán Zoltán – kulloskapa.hu
Szabó István – STE Sprout Technologies Kft.

Helyszín

5430 Tiszaföldvár, Mariházi tanya 0186/1 hrsz.
Jász-Nagykun-Szolnok megye
A pontos helyszínt itt tudod térképen megtekinteni.

Reto tevékenységét és a direktvetéssel kapcsolatos gondolatait megtalálod a Facebookon: Direktsaat/Direktvetés

Program

A rendezvényt egy reggeli regisztrációval indítjuk a tábla szélén 9:30 és 10:00 között, ahol egy jó kávéval/teával várunk.

Először a házigazda Reto Stocker mutatja be a gazdaságukat, valamint mesél arról, hogy milyen tapasztalatai vannak a direktvetéssel kapcsolatban. Megtekintjük az eltérő összetételű és eltérő időben vetett takarónövényeket, amelyeket Molnár Tamás Talajreform szaktanácsadó mutat be.

Sütő Norbert (NorAn Technologies) és Kálmán Zoltán (kulloskapa.hu) a talajkímélő gazdálkodás munkagépeit, a küllőskapát és az aprítóhengert demózzák a közönségnek Reto takarónövényes parcelláin.

A gépbemutató után együtt kiértékeljük a Reto tábláin nyitott talajszelvényeket.

Ezután Reto a learatott és teljesen érintetlen kukoricatarlóba fog őszi kalászost vetni John Deere 750A típusú vetőgépével, valamint ezeken a területeken is megjáratjuk az aprítóhengert.

A nap zárásaként az Esstence gilisztahumusz alapú talajkondicionálót és az oldat elkészítését mutatja be a termék megalkotója, Szabó István (STE Sprout Technologies Kft.).

Időpont

2020. október 28. (szerda) 9:30-14:00 óra

Részvételi díj

Ingyenes – a járványhelyzetre való tekintettel a rendezvényen közös ebédre nem kerül sor. Kávét, teát, üdítőt és pogácsát biztosítunk.

Regisztráció

Erre a rendezvényre a regisztráció lezárult. Tekintsd meg további rendezvényeinket és találkozzunk a földeken!

Mi történik a gomb megnyomása után?

  1. A regisztráció után küldünk egy megerősítő e-mailt, amely jelzi, hogy az eseményre való jelentkezésed sikeres volt.
  2. A fontos információkat, frissítéseket a regisztrációkor megadott e-mail címre küldjük, ezért kérjük, azt duplán ellenőrizd.
  3. Október 28-án találkozunk Tiszaföldváron! Kérjük, a járványhelyzet miatti biztonsági intézkedésekre fokozottan figyelj oda. A rendezvény végig nyitott területen lesz, épületben, gépjárműben nem fogunk tartózkodni.

Segítség, elakadtam!

Ha kérdésed vagy problémád van, akár a regisztrációval, akár az esemény menetével, írj nekünk az hello@talajreform.hu címre vagy hívd a +36 30 645 62 57-es számot és segítünk!