Napraforgó technológia

Talajmegújító megoldások napraforgóhoz

A napraforgó az egyik legjobban alkalmazkodó főnövényünk. Hogyan lehet ezt kihasználni és talajmegújító módon megtermelni?

Takarónövény a napraforgó elé: amennyiben valamilyen kalászos előzte meg, akkor a Zétény takarónövény-keveréket vagy az Előd mixet javasoljuk.

Alaptrágyázás: a napraforgó kálium- és mezoelem-szükségletének fedezésére tökéletes a NaturKáli (NPK 0-5-28) granulált PK trágyánk.

Vetőmagcsávázás: a GlomaStar mikorrhiza készítmény 11 millió szaporítóképletet tartalmaz kilogrammonként, ebből 65-75 g/ha az ajánlott dózis.

Startertrágyázás: amennyiben van lehetőséged makrostartert kijuttatni a vetőgéppel, a CarbonKick Spark (NPK 4-8-8) termékünket javasoljuk.

Talajoltás: Esstence oldatunk NaturHumin vízoldható huminsavval kiegészítve a vetés előtti időszaktól egészen csillagbimbós állapotig kijuttatható.

Levélminta: növényinedv-analízisünkkel először 5 leveles állapotban érdemes “megkérdezni” a növényt, majd a virágzás kezdetekor és a kaszatfejlődés időszakában javasolt megismételni (egy szezonban 2 mintázás elegendő).

Fejtrágyázás: a nitrogén- és foszforszükséglet biztosítására a CarbonKick Boost (NPK 9-8-2+6S) a legjobb megoldás.

Lombtrágyázás: lombtrágyázás kezelések mellé javasolt NaturAmin vízoldható aminosavunk vagy NaturFulvic folyékony fulvosavunk, valamint Esstence oldatunk használata.

Takarónövény a napraforgó után: a napraforgó aratása után számos takarónövény-keveréket választhatunk (például Keve, Attila N, Álmos stb.), ebben segít az alábbi ábránk.