Repce technológia

Talajmegújító megoldások repcéhez

A repce az egyik legnagyobb bevételt hozó növényünk, ugyanakkor erre költjük talán a legtöbbet is. Hogyan lehet talajmegújító módon megtermelni?

Takarónövény a repce elé: kalászosok után, repce elé a rövid tenyészidő és a kiszámíthatatlan csapadékviszonyok miatt nem javaslunk takarónövényt.

Alaptrágyázás: a repce kénigényének fedezésére, valamint a talajélet serkentésére tökéletes a huminsavas gipsz termékünk, a Gypsodit, amely műtrágyaszóróval egyszerűen kijuttatható.

Vetőmagcsávázás: mivel a repce nem támaszkodik a mikorrhizákra a növekedés során, így a mikorrhizás csávázást nem javasoljuk.

Startertrágyázás: amennyiben van lehetőséged makrostartert kijuttatni a vetőgéppel, a CarbonKick Boost (NPK 9-8-2+6S) az ideális választás.

Talajoltás: Esstence oldatunk NaturHumin vízoldható huminsavval kiegészítve a vetés előtti időszaktól egészen a 4-6 leveles állapotig kijuttatható.

Levélminta: növényinedv-analízisünkkel először 4-6 leveles állapotban érdemes “megkérdezni” a növényt, majd szárbaindulás és az intenzív növekedés időszakában javasolt megismételni (egy szezonban 2-3 mintázás elegendő).

Tavaszi fejtrágyázás: tavasszal a nitrogén- és foszforszükséglet, valamint a kén biztosítására a CarbonKick Boost (NPK 9-8-2+6S) a legjobb megoldás.

Lombtrágyázás: lombtrágyázás kezelések mellé javasolt NaturAmin vízoldható aminosavunk vagy NaturFulvic folyékony fulvosavunk, valamint Esstence oldatunk használata.

Takarónövény a repce után: repce után, tavaszi kapások elé számos takarónövény-keveréket választhatunk (például Keve, Előd, Emese, Attila PK stb.), ebben segít az alábbi ábránk. Őszi kalászosok elé a Tas vagy az Emese Álma mix a megfelelő választás.