Talajvizsgálat

Változó talajok, változó gondolkodás

Hazánk talajai egy dologban egyformák: változatosak. Úgy segítünk kihasználni a heterogenitást, hogy közben a talajjavításra is odafigyelünk.

 

Hogy tudd, mi van a talpad alatt

A jövedelmező gazdálkodás alapja a talaj – azok a rendszerek, amelyek erre épülnek, a csúcstechnika és az inputanyagok garmadája nélkül is sikeresek lehetnek. Talajvizsgálati megoldásainkkal nem a talajod jelenlegi állapotára koncentrálunk, hanem azt szeretnénk megtudni, hogyan fognak a talajaid reagálni a beavatkozásokra, legyen szó tápanyagról, talajjavításról vagy művelésről.

 

Használd ki az eltérő terméspotenciált

A talaj szerkezete és textúrája alapvetően meghatározza az adott folt tápanyag-szolgáltató képességét: nem kérdés, hogy egy homokosabb résznél nagyobb a kimosódás veszélye, míg egy agyagosabb terület jobban megköti a tápanyagokat. A talajszkenneléssel lehatárolt zónák és a hozzájuk kapcsolódó mintavétel segítenek abban, hogy az inputokra költött forintjaid oda kerüljenek, ahol a legtöbbet fialnak.

 

Egyedi laborvizsgálat verhetetlen áron

A hazánkban elterjedt bővített vizsgálat mellett laborvizsgálati csomagunkban azokra a tényezőkre fókuszálunk, amelyek kifejezik a talaj dinamizmusát. A kationkicserélő kapacitás, az összes szervesanyag-tartalom, a leiszapolható rész és a térfogatsúly még pontosabb képet festenek a talajodról, így biztos kézzel tervezhetjük meg a meszezést, a takarónövény-keveréket vagy a tápanyag-kijuttatást.

 

Sokkal több, mint tápanyag

Már a Veris szkennerünkre szerelt szervesanyag-mérő modul is jelzi, hogy a kémia és fizika mellett a biológiára is figyelünk, és az eltérő képességű zónák kihasználása mellett a kritikus tulajdonságok javításáról sem feledkezünk meg, így a precíziós gazdálkodás hozammaximalizáló hatását ötvözzük a talajmegújító mezőgazdaság talajjavító tevékenységével, felhozva a gyengébb zónák adottságait is.

 

Talajszelvény-vizsgálat

Sokszor a 0-30 cm-es szintben történő talajmintavétel nem elég ahhoz, hogy megértsük, miért viselkedik a talajunk úgy, ahogy. Ekkor érdemes a dolgok mélyére ásni és talajszelvények nyitásával feltérképezni a tábláink történetét, a talajképző tényezőktől kezdve a fizikai tulajdonságokon át az emberi eredetű hatásokig. Szakértő csapatunk ebben is a rendelkezésedre áll, legyen szó 1 napos munkáról vagy komplett térképezésről.

 

Talajvizsgálati megoldásunk lehetővé teszi:

  • A művelési zónák talajra alapozott lehatárolását Veris talajszkennerünkkel, a környezeti hatások és a gazdálkodói döntések torzító hatása nélkül.
  • A táblán belüli talajtípusok megismerését és elkülönítését, majd a jobb adottságú területek kiaknázása mellett a gyengébb részek feljavítását.
  • A zóna alapon történő talajmintavételt, így biztos lehetsz benne, hogy a lehető legpontosabb képet kapod területeid pH-járól, tápanyag-ellátottságáról és szervesanyag-tartalmáról.
  • A precíziós gazdálkodás és a talajmegújító mezőgazdaság előnyeinek és legjobb gyakorlatainak alkalmazását egymás mellett, egymásért – és végső a nagyobb profitért.

Térképezd fel most a tábláidat

A talajvizsgálat része mindhárom csomagunknak, de önálló szolgáltatásként is elérhető:
talajmintavétel + szűkített vizsgálat 6500 Ft + ÁFA / átlagminta,
talajmintavétel + bővített vizsgálat 7500 Ft + ÁFA / átlagminta áron.

Kérj ajánlatot most