CROPIO platform

Ellenőrizd a tábláid állapotát bárhol, bármikor

A CROPIO nagy felbontású műholdfelvételeivel valós időben ellenőrizheted növényeid állapotát és azonosíthatod a beavatkozást igénylő részeket.

Mire használhatod a CROPIO felvételeit?

A rendszer műholdképei segítenek azonosítani az alábbi problémákat:

 • Tápanyaghiány
 • Nitrogénhiány
 • Vízhiány
 • Talajtömörödöttség
 • Gyomnyomás
 • Vetési és kijuttatási hibák
 • Termésbecslés
 • Rovarkártétel
 • Herbicid okozta perzselés
 • … és ez még nem minden!

 

Hogy ne csak nézz, hanem láss is

A hetente kétszer frissített műholdképek segítségével teljes képet kaphatsz a tábláid állapotáról. A vegetációs index (NDVI) felvételek feltárják azokat a hatásokat, amelyek a hozamot veszélyeztetik, így Te megtervezheted a szükséges lépéseket, legyen szó gyomirtásról vagy tápanyag-utánpótlásról.

 

A gazdaságod teljesítménye egy gombnyomásra

Az időjárás, az állomány kondíciója és a talajadatok alapján rendszerünk minden parcelládra megbecsüli a termésátlagot. A térben és időben is kiterjedt adatsoroknak köszönhetően összehasonlíthatod az évjárathatást, a döntéseid következményeit vagy a választott hibridek teljesítményét. A CROPIO és a CROPIO Yield alkalmazások Android és iOS rendszerű okostelefonokon is elérhetőek, így a határban is Veled vannak az adatok.

 

Nem a megszokott felvételek

A műholdképeket rendszerünk feldolgozza és a tábláidra illeszti, így Neked csak a problémák felkutatásával és kezelésével kell foglalkoznod. A vegetációs index (NDVI) felvételeket is átkonvertáljuk egy könnyebben értelmezhető kontraszt színskálásra, ennek köszönhetően azokat az eltéréseket is kiszúrhatod, amelyeket a valós színes (RGB) képeken nem látnál.

A CROPIO műholdképei:

 • 5-8 méteres felbontásúak, így pontosan körülhatárolhatod az odafigyelést vagy beavatkozást igénylő problémákat, mielőtt azok jelentőségen érintenék a termésátlagodat.
 • Hetente kétszer frissülnek, lehetővé téve a változások folyamatos követését (a felvételek 2013 áprilisáig visszamenően elérhetőek).
 • Felhőszűrővel ellátottak – természetesen lesznek olyan képek, amelyek felhősek, azonban ezeket egyértelműen jelöljük, így világosan látni fogod, hogy mely felvételek készültek tiszta időben.
 • Egész évben elérhetőek, így mind az őszi, mind a tavaszi vetések állapotáról naprakész képet kaphatsz.

„Harmadik éve használjuk a CROPIO-t, többnyire az őszi búza és a repce állományok megfigyelésére. A tavaszi fejtrágyák modulálását is a zöldtömeg index (NDVI) alapján végezzük. De jó látni azt is, hogy ha egy tábla bizonyos része gyengébb, akkor célirányosan oda megyek vizsgálódni. A betakarítás megkezdése előtt is komoly szerepe van, mert ez alapján szedünk egy-egy tábláról mintát, szemnedvesség méréshez. Mintázzuk a „zöldebb”, vizesebb, és a „sárgább”, szárazabb táblarészeket is, így pontosabb képet kapunk a tábla átlagos szemnedvességéről.

Nagy előny, hogy aratás végeztével a megfigyelést a kapás kultúráinkra fordíthatjuk, bár itt már kései lenne bármiféle beavatkozás, mégis jó figyelemmel kísérni a táblán belüli eltéréseket, ami rendszerint a hozamtérképen is megmutatkozik. Napraforgó betakarítás előtt is nagy segítség az állományszárítás kérdésében.

Még sok, általunk ki nem használt funkció és lehetőség van rendszerben, aminek akkor volna igazán nagy szerepe, ha a gazdaság teljes területét felvinnénk, de így is nagyon hasznos applikációnak gondoljuk.

Habár a CROPIO által használt műholdképek manapság már máshol is elérhetőek, itt pár kattintással tudok használható adatot készíteni, ami szerintem nagy előny. Továbbá a korábbi képek is elérhetőek egy-egy területről, ami menedzsment zóna kialakításoknál fontos dolog!”

ifj. Pálmüller Béla, Erigeron 1949 Kft., Besnyő

Kezdd el most a tábláid megfigyelését

A CROPIO platform 365 napos előfizetésének díja 650 Ft + ÁFA hektáronként.
Teljesen magyar nyelvű felület, független szolgáltatás, 100%-os adatvédelem. Tennél egy próbát vele?

Igényeld a próbaverziót most