Szállítási költségek

A Talajreform termékei között a saját gyártású (takarónövény-keverékek, CarbonKick szerves starterek, folyékony gilisztahumusz) és az importált (NaturKáli, CalciGo termékcsalád) termékek is megtalálhatóak. Hogy segítsünk Neked felkészülni, összeszedtük, mennyibe kerül ezeknek a termékeknek a kiszállítása hozzád.

Személyes átvétel

Bár cégünk székhelye a fővárosban található, a raktárunk Nyíregyházán van. A megrendelt termékeket itt tudod személyesen átvenni, legyen szó egy zsák vetőmagról vagy több tonna tápanyagról. Telephelyünkön kollégáink készséggel segítenek a megfelelő termék és kiszerelés kiválasztásában, és profin felrakjuk a kiválasztott anyagokat a gépjárművedre.

Zsákos kiszállítás

Ha valamiből zsákosan rendelsz és a rendelés mennyisége nem éri el a 100 kg-ot, akkor zsákonként 2800-3900 Ft + ÁFA a szállítás díja. Ebben partnerünk a Magyar Posta Logisztika (MPL), akikkel szerencsére egy telephelyen vagyunk, így viszonylag gyorsan tudjuk a feladásokat teljesíteni.

Raklapos kiszállítás

Ha 100 kg-nál többet rendelsz, de rendelésed nem éri el a 6 tonnát, akkor gyűjtőfuvaros megoldást alkalmazunk. Ennek a lényege, hogy 100-6000 kg-os megrendelésedet a rendelés napján (A nap) vagy az azt követő munkanapon (B nap) összekészítjük EUR vagy CP1 palettákra, majd B napon átadjuk a logisztikai cégnek. A szállítás C napon történik meg, tehát ha hétfőn rendelsz, akkor kedden veszik fel nálunk Nyíregyházán az árudat, majd szerdán rakják le nálad.

Amennyiben EUR raklapon kapod a rendelésedet, úgy kérünk szépen, hogy csereraklapot biztosíts, máskülönben a raklap értékét (2500 Ft + ÁFA) kénytelenek vagyunk kiszámlázni. Az angol palettákra (CP1, CP2) ez nem vonatkozik.

A gyűjtőfuvaros szállítás díjai így alakulnak:

  • 100 – 500 kg EUR raklap: 17 000 Ft + ÁFA / raklap
  • 501 – 1000 kg angol paletta: 30 000 Ft + ÁFA / raklap

Melyik termékből mennyi fér egy raklapra?

  • zsákos termékeinkből (takarónövény-vetőmagok, huminsav, Esstence koncentrátum, 20 kilós CarbonKick vagy NaturKáli) 1000 kg;
  • kannás termékeinkből (10 literes fulvosav) maximum 300 liter;
  • 600 kilós NaturKáliból 2 bigbag zsák, azaz 1200 kg;
  • 1000 kilós CarbonKickből értelemszerűen 1 bigbag zsák, azaz 1000 kg;
  • 600 kilós CalciGóból 1 bigbag zsák, azaz 600 kg;
  • folyékony gilisztahumuszunk 1000 literes IBC-ben érkezik, ennek szállítási költsége ugyanannyi, mint egy 1000 kilós raklapnak.

Kamiontételes rendelés

Ha 6 tonnánál többet rendelsz, akkor arra már igyekszünk külön teherautót szervezni. Nem ritka, hogy egy 24 tonnás nyergesvontatóra 2-3 vevő rendelése is felfér (pl. a CarbonKick szerves granulátumokból), amelyeket így egyedi, a gyűjtőfuvarnál sokkal kedvezőbb áron tudunk kiszállítani hozzád. A fuvardíjat minden esetben egyedileg számoljuk ki, kérjük, erről érdeklődj az árajánlat kérésekor!

Kamiontételes rendelés közvetlenül a gyártótól

CalciGo meszezőanyagaink külföldről érkeznek hozzánk. Ha kamiontételben rendeled ezeket, akkor az árlistában látható ár leszállított ár (DAP paritás), azt további szállítási költség már nem terheli. Ha viszont kamiontételnél kisebb mennyiségben van ezekre szükséged, akkor azokat Nyíregyházáról szállítjuk, és a fenti szállítási díjakat ugyanúgy alkalmazzuk.

Mennyi idő alatt ér ide a rendelésem?

Ez több tényezőtől függ: ha nincs raktáron az adott termék, akkor azt természetesen jelezzük, és megadjuk a várható gyártás vagy beérkezés időpontját is. Ha raktáron van a termék, akkor a gyűjtőfuvaros szállítás jellemzően 72-96 órát vesz igénybe. Tehát ha hétfőn délelőtt rendelsz, akkor kedden veszik fel a termékeket a nyíregyházi raktárunkban és szerdán, vagy legrosszabb esetben csütörtökön ér oda hozzád az áru.

Egész kamionos szállításoknál mindig egyeztetünk a kiszállítás időpontjával kapcsolatban, általában 2-4 munkanap alatt találunk autót a belföldi fuvarokra. CalciGo termékeink külföldről érkeznek, ezeket általában hétfőn vagy kedden indítják partnereink, és 1-1,5 napon belül ideérnek.