A talajok mikrobiális közösségeiben kulcsfontosságú szerepet játszanak a különböző gombák. A patogének mellett gyakorlati szempontból is különös jelentőségűek azok a csoportok, amelyek közvetve vagy közvetlenül segítik a növényeket, akár a tápanyag-felvételen, vagy éppen a stressztűrő képességek fokozásán keresztül.

A webes szeminárium során hangsúlyosan kerülnek tárgyalásra a mikorrhizaképző és a gyökérkolonizáló endofiton gombákkal kapcsolatos ismereteink, és azok kérdések, amelyek ezen gombák mezőgazdasági alkalmazási lehetőségeivel is kapcsolatba hozhatók.

Helyszín

Az előadást online formában rendezzük meg. Ez azt jelenti, hogy egy internetes videószobába belépve, a saját számítógéped elől követheted a prezentációt. Ehhez mindössze egy számítógépre vagy okostelefonra, hangszóróra/fülhallgatóra és stabil internetkapcsolatra lesz szükséged.

Nem érsz rá éppen? Semmi gond! Az előadásról készült teljes felvételt visszanézheted később a YouTube csatornánkon!

Előadónk: Dr. Kovács M. Gábor

Az ELTE Biológiai Intézetében tanszékvezető egyetemi tanár, és tudományos tanácsadó a ELKH ATK Növényvédelmi Intézet Növénykórtani Osztályán. Csoportjának fő kutatási területe a növényasszociált gombák azonosítása és funkcionális vizsgálata.

Szegeden a JATE-n szerzett biológus-ökológus diplomát, majd PhD fokozatot, doktori kutatásai a mikorrhizaképző gombákra irányultak. 2004 óta az ELTE Biológiai Intézetében dolgozik, 2007 óta részfoglalkoztatásban a Növényvédelmi intézetben is kutat. Számos külföldi laboratóriumban dolgozott Németországban, Skóciában, Spanyolországban és az USA-ban. Az ELTE-n habilitált 2012-ben, 2018-ban megszerezte az MTA doktori címet. Eredményeiket több mint 90, nemzetközi folyóiratokban megjelent tudományos cikkben közölték. Munkáját több kutatási díjjal és ösztöndíjjal ismerték el.

Időpont

2022. február 3. (csütörtök) 18:00-19:00

Részvételi díj

Ingyenes – a rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban kérjük regisztrálj, mert a belépéshez szükséges linket e-mailben küldjük el Neked.

 

Regisztráció

Ez az esemény már lezárult, visszanézni a YouTube-on tudod.

Mi történik a gomb megnyomása után?

  1. A regisztráció után küldünk egy megerősítő e-mailt, amely jelzi, hogy az eseményre való jelentkezésed sikeres volt. A videószoba linkjét már ebben a levélben megkapod – akár le is tesztelheted, hogy minden rendben működik-e. A videószoba linkjére kattintva tudsz belépni és végignézni a prezentációt a Zoom platformon keresztül.
  2. Az előadás kezdete előtt 30 perccel megnyitjuk a videószobát, így már akkor be tudsz lépni, a megadott időpontban pedig elkezdjük az előadást.
  3. A prezentáció 45-50 perc hosszú lesz, amely után 10 percünk lesz a kérdésekre. A kérdezés módjáról az előadás elején tájékoztatunk.
  4. Az elhangzott kérdéseket és a válaszokat, valamint a prezentáció anyagát és a rögzített felvételt a szeminárium utáni 1 héten belül elküldjük az e-mail címedre, így bármikor visszanézheted.

Segítség, elakadtam!

Ha kérdésed vagy problémád van, akár a regisztrációval, akár az esemény menetével, írj nekünk a peter@talajreform.hu címre vagy hívd Schumicky Péter kollégánkat a +36 70 943 43 01-es számon és segítünk!