A talajbolygatás módja és intenzitása oly módon befolyásolja az érintett terület talajállapotát, hogy az a kultúrnövény számára a talajjal érintkezési felületként szolgáló rizoszférában átalakítja a biológiai közösséget. Ez a folyamat a gazdálkodó számára fontos a tápanyagfelvétel, a növénykondíció és növényvédelmi szempontokból is.

Napjainkban mind többen ismerik fel, hogy az agrofizikai és -kémiai paraméterek mellett a biológiai vizsgálatok elvégzése is elengedhetetlen az ok és észszerű talajműveléshez szükséges következtetések levonásához. A webinar során ezen gondolatok mentén végzett vizsgálatok eredményei kerülnek ismertetésre és értelmezésre.

Helyszín

Az előadást online formában rendezzük meg. Ez azt jelenti, hogy egy internetes videószobába belépve, a saját számítógéped elől követheted a prezentációt. Ehhez mindössze egy számítógépre vagy okostelefonra, hangszóróra/fülhallgatóra és stabil internetkapcsolatra lesz szükséged.

Nem érsz rá éppen? Semmi gond! Az előadásról készült teljes felvételt visszanézheted később a YouTube csatornánkon!

Előadónk: Dr. Kovács Barnabás

Dr. Kovács Barnabás a MATE Szőlészet és Borászati Intézetének tanársegédje, szaktanácsadó az ökológiai gazdálkodás és borszőlőtermeléssel kapcsolatos témakörökben.

Keszthelyen Környezetgazdálkodási Agrármérnök B.Sc., majd Gödöllőn e képzés M.Sc. képzésén végzett. Az egyetemi évek alatt Törökországban a Sütcü Imam egyetemen szőlőtermesztést, Portugáliában a coimbrai egyetemen ökológiát tanult, gyakorlati helyszínként pedig Burgundiában (FR) illetve Valpolicellában (IT) dolgozott ökológiai és biodinamikus pincészeteknél. A doktori képzésre visszatért a Georgikonra, disszertációjában szőlőültetvények rizoszférájának biológiai és agrokémiai, agrofizikai jellemzését végezte az alkalmazott talajművelési eljárásokkal összefüggésben.

Időpont

2022. január 27. (csütörtök) 18:00-19:00

Részvételi díj

Ingyenes – a rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban kérjük regisztrálj, mert a belépéshez szükséges linket e-mailben küldjük el Neked.

 

Regisztráció

Ez az esemény már lezárult, visszanézni a YouTube-on tudod.

Mi történik a gomb megnyomása után?

  1. A regisztráció után küldünk egy megerősítő e-mailt, amely jelzi, hogy az eseményre való jelentkezésed sikeres volt. A videószoba linkjét már ebben a levélben megkapod – akár le is tesztelheted, hogy minden rendben működik-e. A videószoba linkjére kattintva tudsz belépni és végignézni a prezentációt a Zoom platformon keresztül.
  2. Az előadás kezdete előtt 30 perccel megnyitjuk a videószobát, így már akkor be tudsz lépni, a megadott időpontban pedig elkezdjük az előadást.
  3. A prezentáció 45-50 perc hosszú lesz, amely után 10 percünk lesz a kérdésekre. A kérdezés módjáról az előadás elején tájékoztatunk.
  4. Az elhangzott kérdéseket és a válaszokat, valamint a prezentáció anyagát és a rögzített felvételt a szeminárium utáni 1 héten belül elküldjük az e-mail címedre, így bármikor visszanézheted.

Segítség, elakadtam!

Ha kérdésed vagy problémád van, akár a regisztrációval, akár az esemény menetével, írj nekünk a peter@talajreform.hu címre vagy hívd Schumicky Péter kollégánkat a +36 70 943 43 01-es számon és segítünk!