A talajmegújító gazdálkodás, a no-till rendszer és a takarónövények használata rengeteg kihívást tartogat a gazdálkodóknak. A költségcsökkentés és talajkímélés irányába történő első lépések megtétele nem mindig egyszerű, különösen akkor, ha nincs előttünk példa, és nincs senki, akit a „hogyan továbbról” kérdezhetünk. Berend Ferenc is ebben a cipőben járt, ezért előadásában megosztja, hogy miért indult el a min-till, később a no-till útján, valamint saját tapasztalatai alapján választ ad az alábbi kérdésekre:

  • Mik azok a lépések, amik az átálláshoz kellenek?
  • Hogyan változott a talaj, miután csökkentette a művelést?
  • Mik a pozitív és negatív oldalai ezen művelési rendszereknek?
  • Milyen növényvédelmi problémákkal találkozott?

Helyszín

Az előadást online formában rendezzük meg. Ez azt jelenti, hogy egy internetes videószobába belépve, a saját számítógéped elől követheted a prezentációt. Ehhez mindössze egy számítógépre vagy okostelefonra, hangszóróra/fülhallgatóra és stabil internetkapcsolatra lesz szükséged.

Nem érsz rá éppen? Semmi gond! Az előadásról készült teljes felvételt visszanézheted később a YouTube csatornánkon!

Előadónk: Berend Ferenc

Berend Ferenc Somogy megyében, Pusztakovácsiban és annak környékén gazdálkodik 10 éve. 1999-ben végzett agrármérnökként, majd 2002-ben növényorvosi szakmérnökként. 2019-ben a biológiai talajerő-gazdálkodás szakot is elvégezte.

Cégei mintegy 700 hektárt művelnek, 10 éve forgatás nélkül. A no-till és takarónövényes rendszerrel 2016-ban kezdett el foglalkozni, azóta területein a min-till és a no-till fogásait alkalmazza.

Időpont

2022. január 20. (csütörtök) 18:00-19:00

Részvételi díj

Ingyenes – a rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban kérjük regisztrálj, mert a belépéshez szükséges linket e-mailben küldjük el Neked.

 

Regisztráció

Ez az esemény már lezárult, visszanézni a YouTube-on tudod.

Mi történik a gomb megnyomása után?

  1. A regisztráció után küldünk egy megerősítő e-mailt, amely jelzi, hogy az eseményre való jelentkezésed sikeres volt. A videószoba linkjét már ebben a levélben megkapod – akár le is tesztelheted, hogy minden rendben működik-e. A videószoba linkjére kattintva tudsz belépni és végignézni a prezentációt a Zoom platformon keresztül.
  2. Az előadás kezdete előtt 30 perccel megnyitjuk a videószobát, így már akkor be tudsz lépni, a megadott időpontban pedig elkezdjük az előadást.
  3. A prezentáció 45-50 perc hosszú lesz, amely után 10 percünk lesz a kérdésekre. A kérdezés módjáról az előadás elején tájékoztatunk.
  4. Az elhangzott kérdéseket és a válaszokat, valamint a prezentáció anyagát és a rögzített felvételt a szeminárium utáni 1 héten belül elküldjük az e-mail címedre, így bármikor visszanézheted.

Segítség, elakadtam!

Ha kérdésed vagy problémád van, akár a regisztrációval, akár az esemény menetével, írj nekünk a peter@talajreform.hu címre vagy hívd Schumicky Péter kollégánkat a +36 70 943 43 01-es számon és segítünk!