A talajok pusztulásáért elsősorban az emberi tevékenység felelős, és ezen belül is jelentős részt vállal a helytelenül végzett gazdálkodás, talajművelés. A ma elérhető eszközrendszer, a helymeghatározás megjelenésével kifejlődő precíziós technológiák és a talajművelés komplex szemléletű megközelítése azonban lehetővé tették, hogy minimálisra csökkentsük a károkozást, megállítsuk a talajdegradációs folyamatokat.

Az előadás során az alábbi témakörökre térünk ki:

  • bemutatjuk az erózió elleni védelem, valamint a talajtömörödés megelőzésének különböző technológiai lehetőségeit;
  • definiáljuk a talajvédő művelési rendszereket, illetve azok technológiai elemeit;
  • segítséget nyújtunk a tarlómaradványokkal való gazdálkodás megtervezéséhez, a helyes eszközválasztásához, illetve azok művelési rendszerbe való illesztéséhez;
  • megmutatjuk a precíziós gazdálkodás egyes elemeinek szerepét a különböző talajvédelmi és művelési technológiákban.

Helyszín

Az előadást online formában rendezzük meg. Ez azt jelenti, hogy egy internetes videószobába belépve, a saját számítógéped elől követheted a prezentációt. Ehhez mindössze egy számítógépre vagy okostelefonra, hangszóróra/fülhallgatóra és stabil internetkapcsolatra lesz szükséged.

Nem érsz rá éppen? Semmi gond! Az előadásról készült teljes felvételt visszanézheted később a YouTube csatornánkon!

Előadónk: Bellai Tamás

2010-ben mezőgazdasági gépészmérnökként végzett a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karán, majd ugyanebben az évben műszaki gyakornokként kezdett dolgozni a KITE Zrt-ben. 2011-től fejlesztőmérnökként foglalkozott a precíziós gazdálkodás műszaki megoldásaival, illetve az ehhez kacsolódó talajművelési rendszerek bevezetésével. Kiemelten foglalkozott az erózió elleni védelemmel és az ehhez kapcsolódó technológiák hazai kipróbálásával, megvalósításával.

2017-től az Agro-Békés Kft. terméktámogató fejlesztő mérnökeként dolgozott, majd 2019-től ismét a KITE Zrt.-ben vállalt munkát gépüzemeltetést támogató mérnökként. Jelenleg kereskedelmet támogató mérnök pozícióban bemutató gépek szakmai felkészítésében és üzemeltetésében vállal szerepet a gépkereskedelemben dolgozó kollégák szakmai támogatása és oktatása mellett.

Időpont

2022. február 17. (csütörtök) 18:00-19:00

Részvételi díj

Ingyenes – a rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban kérjük regisztrálj, mert a belépéshez szükséges linket e-mailben küldjük el Neked.

 

Regisztráció

Ez az esemény már lezárult, visszanézni a YouTube-on tudod.

Mi történik a gomb megnyomása után?

  1. A regisztráció után küldünk egy megerősítő e-mailt, amely jelzi, hogy az eseményre való jelentkezésed sikeres volt. A videószoba linkjét már ebben a levélben megkapod – akár le is tesztelheted, hogy minden rendben működik-e. A videószoba linkjére kattintva tudsz belépni és végignézni a prezentációt a Zoom platformon keresztül.
  2. Az előadás kezdete előtt 30 perccel megnyitjuk a videószobát, így már akkor be tudsz lépni, a megadott időpontban pedig elkezdjük az előadást.
  3. A prezentáció 45-50 perc hosszú lesz, amely után 10 percünk lesz a kérdésekre. A kérdezés módjáról az előadás elején tájékoztatunk.
  4. Az elhangzott kérdéseket és a válaszokat, valamint a prezentáció anyagát és a rögzített felvételt a szeminárium utáni 1 héten belül elküldjük az e-mail címedre, így bármikor visszanézheted.

Segítség, elakadtam!

Ha kérdésed vagy problémád van, akár a regisztrációval, akár az esemény menetével, írj nekünk a peter@talajreform.hu címre vagy hívd Schumicky Péter kollégánkat a +36 70 943 43 01-es számon és segítünk!