1. A teljesítmény az ár felett

Ahogy búzából, kukoricából, napraforgóból is a legjobbat keresi, úgy érdemes ugyanezt követnie a takarónövények kiválasztásakor. A Démétér Biosystems-nél garantáljuk a megfelelő genetikai hátteret, valamint ellátjuk a sikeres „takaráshoz” szükséges tanácsokkal.

2. Minimalizálja a kockázatot

Vesse el takarónövényeit a lehető legkorábbi időpontban a főnövény betakarítása után. Használjon minél több fajt, hogy növelje a biodiverzitást, így kivédheti az időjárásból fakadó szélsőségeket, csökkentheti a gyomnyomást és megelőzheti az eróziót.

3. Próbálja ki kis területen

Nincs két egyforma termőföld, ezért érdemes a takarónövényekkel is kísérletezni. Akár egy vetőgép szélességű csík is rengeteg információval szolgálhat.

4. Tervezzen előre

A képlet egyszerű: jobb takarónövények, jobb főnövények. Készüljön fel, tudja meg, hogy mikor vetheti a fedőnövényeket, álljon rendelkezésére a vetőmag és a megfelelő felszerelés.

5. Ossza meg tudását

Kérdése van? Segítünk! Említésre méltó eredményt ért el? Szóljon nekünk, hogy elmondhassuk másoknak is. A változatos talaj- és klimatikus viszonyok miatt sokat kell még tanulnunk.

6. Kövesse a tervet

Határozza meg a gazdaságához legjobban illő stratégiát és gondolja ki, hogy milyen takarónövényt vessen a főnövény előtt. Hüvelyesek a kukorica, valamint fűfélék a szója előtt. A Tillage Radish mindkét esetben működik.

7. Rögzítse az adatokat

Ahogy a főnövényekről gazdálkodási naplót vezet, úgy a takarónövényekről is jegyezze fel a fontos részleteket: vetésidő, magnorma stb. Használja ezeket az adatokat a gazdálkodás többi aspektusával összefüggésben: tápanyagterv, talajvizsgálat, terméseredmények.

8. Hagyjon helyet a takarónövénynek

Vonja be minél több földjét a vetésbe. Vessen rövid tenyészidejű hibrideket, és szórja el minél hamarabb a fedőnövények magjait. Törekedjen a gyökérfolytonosságra.

9. Tápanyag-gazdálkodás

A hüvelyesek jelentős mennyiségű nitrogént bocsátanak a következő főnövény rendelkezésére. Az olaszperje és a Tillage Radish megtartja a nitrogént, így az nem szivárog el a felszín alatti vizekbe. Ezekkel a növényekkel nem csak a tápanyag-gazdálkodás, hanem a talajélet is javítható.

10. Használja a legjobb erőforrásokat

Keressen minket részletes szaktanácsért – beszállítóink, kísérleti eredményeink és képzett kollégáink gondoskodnak arról, hogy mindenből a legjobbat kapja. Gondolkodjon folyamatos talajtakarásban, készítse fel felszerelését és alkalmazottait a takarónövények alkalmazására!