Pillangós keverék egy mázsa pétisó áráért

NitroFix takarónövény-keverék

Nitrogénkötő növényekkel gazdagon telepakolt keverékünket azoknak ajánljuk, akik szeretnék szerves nitrogénnel megoldani a tavaszi főnövényük indítását.

A jelenlegi műtrágyaárak mellett felértékelődik a pillangósnövények egyedi tulajdonsága. A légköri nitrogén megkötésére képes fajok, mint például a lóbab, a szegletes lednek vagy a bükkönyfélék akár 100-150 kg/ha nitrogént is meg tudnak kötni, amely utána fokozatosan, a kimosódás vagy elillanás veszélye nélkül válik elérhetővé a következő főnövényed számára.

Vadonatúj NitroFix keverékünkben ezeket a fajokat mixeltük össze a tápanyagok megtartására kiválóan alkalmas homoki zabbal és talajművelő retekkel. A zab a sekélyebb rétegeket szövi át bojtos gyökérzetével, a retek pedig a mélyebb részeket lazítja át és felhozza onnan a tápanyagokat a gyökérzónába.

Összetétel

65% lóbab
16% szegletes lednek
10% homoki zab
8% homoki zab
1% talajművelő retek

Technológia

Magnorma: 50 kg/ha (min. 45, max. 60 kg/ha)
Vetésidő: augusztus közepe – szeptember eleje
Vetésmélység: 3,5-4 cm
Megsemmisítés módja: kifagyás
Kiszerelés: 25 kg PP zsák

Mennyi nitrogén lesz ebből elérhető?

Szakcikkünkben részletesen átnézzük, hogyan és milyen ütemben válik elérhetővé a megkötött nitrogén a következő főnövény számára, valamint hogy milyen tényezők befolyásolják a folyamatot.

Mennyibe kerül ez a keverék?

A keverék ára 1030 Ft + ÁFA / kg – 50 kg/ha magnormával számolva ez

51.500 Ft nettó hektárköltséget

jelent, vagyis annyiba kerül, mint 3 mázsa pétisó.

A még jobb nitrogénkötés érdekében a NitroFix keveréket kérheted Rhizobium baktériummal és huminsavval csávázva +100 Ft / kg áron, ami nettó 5000 forinttal növeli a hektárköltséget.

Hogyan használd a keveréket?

A NitroFix keverék optimális vetésideje augusztus közepe – szeptember eleje. Javasoljuk, hogy egy őszi kalászos és egy tavaszi kapás (kukorica vagy napraforgó) közé illeszd be. Ha lazítani szeretnéd a talajaidat, akkor azt még a keverék vetése előtt tedd meg.

Fontos, hogy a megkötött nitrogén „átadása” miatt nem tanácsoljuk ősszel bedolgozni a keveréket. Minden komponense kifagyó, így a januári-februári fagyok el fogják pusztítani a mix nagy részét. Utána akár direktvetéssel, akár sekély talajmunkával vethető a következő főnövény tavasszal.

50 kiló NitroFixszel az ember könnyen viccel!

Legyen Neked is saját műtrágyagyárad – keresd bizalommal felkészült szaktanácsadóinkat, akik segítenek a takarónövény-technológia összeállításában és bevezetésében!

Molnár Tamás

+36 70 943 43 81
tamas@talajreform.hu

Schumicky Péter

+36 70 943 43 01
peter@talajreform.hu

Tánczos István

+36 70 608 36 51
istvan@talajreform.hu

     

    Az üzenet elküldésével elfogadod adatkezelési szabályzatunkat.