TillageMix takarónövény-keverékek

Zöldtrágya helyett mondd: takarónövények

A takarónövény nem csupán egy termék, hanem egy komplett technológia, amely csak folyamatos tanulással és megfigyeléssel lesz sikeres.

15 ezer forintos védelem egy 2 milliós eszközre

A takarónövényeket egy hosszabb távú befektetésként képzeld el, egy biztosító nélküli biztosításként. Talajaid folyamatosan ki vannak téve az egyre változékonyabb időjárás hatásainak, ami egyre bizonytalanabbá teszi a termelést. A legtöbb, amit tenni tudsz a talajaid védelmében, az a folyamatos növényi takarás biztosítása, de ehhez egy teljesen új szemléletre lesz szükséged.

 

Vas helyett gyökér, dízel helyett gyökérváladék

A túlművelt, fedetlenül hagyott talajoknál a gravitáció és a lehulló csapadék elegendő erővel rendelkezik a tömörödés kialakításához. A talaj felszínén lévő szerves maradványok elnyelik a csapadék és gépi taposás erejét. A jól megválasztott takarónövény-keverék lazítja a talajt a sekélyebb és mélyebb rétegekben is, és talajfelszínt is gazdagon ellátja szármaradványokkal.

 

Kevesebb kémia, több biológia

Gyorsan megtapasztalható előny a takarónövények gyomelnyomó képessége, amelyet a takarónövény a versengés, az allelopátia, a csírázásgátlás és a talaj mikrobiális összetételének megváltoztatásával ér el. A szervesanyag-tartalom emelkedésével és a folyamatos gyökérhálózat biztosításával csökkentheted a kijuttatott tápanyagok mennyiségét.

 

Veled vagyunk a szármaradványok rengetegében

Járd végig az utat velünk! Mint ahogy nincs két egyforma talaj, úgy nincs két egyforma gazdaság sem, így ezt a technológiát a saját területeden, a saját gyakorlatodban kell kialakítanod. Csapatunk 2014 óta azon dolgozik, hogy a hazai körülményekre adaptálja a takarónövény-technológiát – értsd meg a szemléletet, vond be a csapatodat, kezdj bele és mi segítünk!

 

Ízelítő keverékeinkből

Több, mint vetőmag

A takarónövényeknek dedikált oldalunkon számos videót és leírást találsz a technológiáról és termékeinkről.

Irány a takaronovenyek.hu