Folyamatos tesztelés és kísérletezés

Terméseredményeink

CarbonKick termékeinket a fejlesztés első percétől kezdve vetjük össze a piacvezető starterekkel és komplex NPK trágyákkal. Nézd meg, miért hiszünk a szerves jövőben!

A CarbonKick termékek kiválóan illeszkednek a min-till (csökkentett menetszámú művelés) és a no-till (direktvetés) rendszerébe. A felületre történő szórás mellett kifejezetten javasoljuk a starterként történő alkalmazást is.

Az alacsonyabb hatóanyag-tartalom ugyan zavaró lehet a magasabb NPK-szintekhez szokott gazdaszemnek, azonban a CarbonKick termékek költsége is alacsonyabb egy klasszikus starterhez képest. A fermentált szerves trágyából készült CarbonKick nem gyomosít és garantáltan nincs csírázásgátló hatása.

Mivel a tápanyagok szerves kötésben találhatóak, így jobban hasznosulnak, a szerves anyag pedig jótékonyan hat a talaj szerkezetére – ezt bizonyítják kísérleteink és üzemi eredményeink is.

 

Az kukoricában végett üzemi kísérleteink átlageredménye 10,66 t/ha lett az üzemi starterekkel és 10,86 t/ha a CarbonKick Radix (4,5-9-2+Zn) szerves starterrel. A július 20-i növényinedv eredményen jól látszik, hogy a CarbonKick magasabb cukor-, K- és Ca- értékeket ért el a referenciaértékekhez viszonyítva (zöld vonal).

Granulátumaink szervesanyag-tartalma könnyen emészthető táplálék a talajlakóknak, amelyek feltárják a talaj tápanyag készletét is a növény számára. Konvencionális NPK starterekkel összehasonlítva a CK Radixszal kezelt gyökérzónában kétszer nagyobb baktériumszámot mértünk (Darány, 2020).

 

A napraforgóban végzett kísérleteink szintén a szerves startert igazolták: az üzemi starterek termésátlaga 3,34 t/ha, a CarbonKick Micro (4-2,5-10+12Ca) termésátlaga 3,25 t/ha lett.

A starterhatást a dánszentmiklósi napraforgó-kísérlet eredményei szépen megmutatták:

  • Starter nélkül: 2,47 t/ha
  • Napraforgó NPK starter: 3,07 t/ha
  • CarbonKick Micro: 3,03 t/ha

A kísérletben a CarbonKick Micro starterhatása egyértelműen megmutatkozott. Az NPK starter és a szerver starter terméskülönbségét az alacsonyabb inputköltség kompenzálta, így szinte forintra pontosan ugyanolyan üzemi eredményt ért el mindkét kezelés.

 

Vissza a termékcsalád oldalára Megnézem a részletes eredményeket