Tápanyag-gazdálkodás

Csökkentsük a tápanyagos kiadásaidat!

A biológiára alapozott rendszerünk egészségesebb növényeket eredményez, amelyek anyagcsere-folyamataik csúcsra járatásával ellenállóak lesznek a károsítóknak.

Minden a talajjal kezdődik

A tápanyagtervet a talajmintavételi eredményekre alapozzuk. Laborvizsgálati csomagunknak köszönhetően pontosan tudjuk, hogy mely tápelemek aránytalanságára kell figyelnünk, és azt is megállapítjuk, hogy mely tápanyagformák lesznek a leghatékonyabbak. A TillageMix takarónövény-keverékekből származó tápanyagokat is beszámítjuk a tervezéskor.

 

Speciális magcsávázási eljárások

Dr. Christine Jones szerint a mag nem csupán a növény genetikáját, de a környezet biológiai lenyomatát is tartalmazza. A magra felvitt anyagok serkentően hatnak és gondoskodnak arról, hogy a csírázás minél hamarabb beinduljon és a minden szükséges tápanyag ott legyen a csíranövény körül, valamint stimulálják a mag körüli talajéletet is.

 

Szerves starterek a vetéssel egy menetben

A szervesszén-mátrixban lévő tápanyagok gyorsabb hasznosulást és hatékonyabb felvételt biztosítanak, ezért javasoljuk a CarbonKick szerves starterek kijuttatását a mag mellé vetéskor. Saját recept alapján, korszerű technológiával gyártott trágyáink egyszerre táplálják a növényt és a talajéletet, és kezelésük nem nehezebb, mint egy NPK műtrágya kiadagolása.

 

A talajélet stimulálása lombon keresztül

Növényinedv-analízisünknek köszönhetően a tenyészidőszak során a megfelelő formájú és tápanyag-tartalmú lombtrágyákkal tudsz beavatkozni. A levélen keresztül kiadott elemek fokozzák a növény fotoszintézisének aktivitását, amely intenzívebb gyökérváladék-termelést hoz magával, így a lombtrágyázással hosszútávon a talajéletet is eteted.

 

Tűpontos növénytáplálás talajon és lombon keresztül

A tápanyag-gazdálkodási szaktanács mindhárom csomagunk keretében elérhető.

Kérj ajánlatot most