Differenciált kijuttatás

Változó dózissal a gyorsabb megtérülésért

A differenciált kijuttatás azt jelenti, hogy a talajfoltok adottságainak megfelelően tervezzük meg a tápanyag összetételét, a tőszámot vagy a növényvédő szer dózisát.

Fektess a kalciumba!

A zóna alapú mintavétel alapján pontosan tudjuk, hogy a tábláid mely részén jelenthet problémát a kémhatás. Ugyan keveset beszélünk róla, de a kalcium alapvető fontosságú a növények kiegyensúlyozott tápanyag-felvételéhez és fejlődéséhez, és a túl alacsony vagy éppen a túl magas pH is okozhat problémát. Éppen ezért a differenciált kijuttatást is ezekkel a paraméterekkel kezdjük.

 

Spórolj a tápanyagon!

Az egészségesebbé váló talaj tápanyag-szolgáltató képessége lehetővé teszi, hogy kevesebb műtrágyát használj, azt viszont célzottan, ott és akkor, amikor a növénynek szüksége van rá. Az általunk alkalmazott 4M szemlélet garantálja, hogy a kijuttatott tápanyagok maximálisan hasznosulnak, hiszen a növény mindent a megfelelő formában és mennyiségben kap meg.

 

Optimális növénypopuláció

A differenciált tőszám sokkal több, mint kevesebb vagy több vetőmag az adott helyre. A növényállomány egyenletes kelése, megfelelő sűrűsége és egészségi állapota egy szezonra meghatározza a szükséges beavatkozásokat, a termékenyülést és végső soron a hozamot. Összetett, mégis érhető modellekkel dolgozunk – nem varázsolunk, hanem a terület adottságait és az elmúlt évek során szerzett tapasztalataidat vesszük figyelembe.

 

Évről évre finomított eljárás

Minden szezon végén részletes összefoglalót készítünk a precíziós agronómiai eredményekről. Mennyire látszik meg a hozamon a differenciált tőszám? Hogyan reagáltak a növények a kijuttatott kalciumra? Miben változtassunk a következő évben? Térképekkel és grafikonokkal gazdagon illusztrált éves jelentésünkből világosan látod mindezt.

 

Tervezzük újra az inputfelhasználásodat!

A differenciált kijuttatás az Adatszféra és a Rhizo + Adat csomagok részeként érhető el.

Kérj ajánlatot most