Szemléletünk

A gazdaságod szerves része

A Talajreform szaktanácsadói tudásukkal és termékekkel segítenek Neked a talajegészség 5 alapelvének alkalmazásában a saját gazdaságodban.

Először a miért, utána a hogyan

Fontosnak tartjuk, hogy Te és munkatársaid is megértsék: ők is részei az egészséges talaj = egészséges növény = egészséges ember képletnek. Ezért megoldásaink alapvető eleme az oktatás, amely a konzultációk mellett farmlátogatásokat, gazdaságra szabott képzéseket, részletes technológiai leírásokat és tudásátadást is magában foglal.

Ha mindannyian értitek, hogy mi a cél, akkor könnyedén hozzá tudjátok adni a saját szakértelmeteket és tapasztalatotokat a mi tudásunkhoz, így lesz egy inputintenzív gazdálkodásból tudásintenzív rendszer.

Kipróbált technikák és termékek

TillageMix takarónövény-keverékeink 2015 óta bizonyítanak a magyar földeken. Mixeink között biztosan megtalálod a talajaidhoz, vetésforgódhoz és céljaidhoz illőt, és az egyedi mixedet is segítünk összeállítani. Amikor TillageMix keveréket rendelsz, akkor nem csupán vetőmagot kapsz: minden zsákban ott van a kulcsrakész takarónövény-technológiánk.

CarbonKick szerves startertrágyáink egy újabb lépést jelentenek Neked a szén-víz-tápanyag körforgás még gondosabb menedzselésében. A szervesszén-mátrixban lévő tápanyagok hatékonyabban táródnak fel, mint a szintetikus starterek anyagai, és közben a talajéletet is táplálják.

Amiért dolgozunk

Szaktanácsadási csomagjainkat úgy állítottuk össze, hogy a biológiával összhangban gondolkodó gazdaként mindent megtalálj egy helyen. Rendszerünket egy 3-5 éves folyamat keretében valósítjuk meg. Amit együtt elérhetünk az együttműködésünk végére:

  • magasabb szervesanyag-tartalom: a talajegészség alapelvei mentén növeljük a talaj szervesanyag-tartalmát, amellyel együtt nő a talajok víztároló és tápanyag-szolgáltató képessége;
  • alacsonyabb tápanyag költség: növényinedv-vizsgálatra, szerves és folyékony készítményekre, lombtrágyákra és magkezelésre épülő technológiát dolgozunk ki, amely kevesebb költség mellett nagyobb hasznosulást tesz lehetővé;
  • növényvédő szerek mennyiségének csökkentése: a talaj és a növények ellenálló képességének javulásával egyre kevesebb növényvédő szerre lesz szükséged. Először a gombaölő, majd a rovarölő szerek mennyiségét csökkentjük;
  • kisebb gázolaj-felhasználás: a kevesebb talajbolygatásnak köszönhetően nem csupán az üzemanyagon, de a gépeid amortizációján is spórolhatsz. Természetesen segítünk a megfelelő géppark kialakításában is.

Rendszerünkben először a talajt tápláljuk, így a talaj tudja táplálni a növényt, ami pedig cserébe serkenti a talajt. Így létrejön egy olyan, a természetet utánzó körforgásos rendszer, amely egyszerre ellenálló és jövedelmező.

 

Böngéssz szolgáltatásaink között Ismerd meg termékeinket